Truca'ns !! 972 108 738

LA MAGNA SICÍLIA

Què inclou i no inclou

INCLOU:
Avió, classe turista: Barcelona – Catània / Palerm – Barcelona.
Taxes aèries, de carburant i d’emissió a data actual.
Trasllat, visites i excursions en base autocar privat amb aire condicionat.
Pensió completa tal i com està indicat en el programa de viatge.
Estada en confortable hotel de 3* i 4* en habitacions dobles.
Totes les entrades a museus i monuments esmentats.
Guia acompanyant de parla espanyola durant tot el viatge.
Guies locals en les visites necessàries.
Assegurança turística de viatge.

NO INCLOU:
Serveis no especificats en el nostre apartat anterior: extres personals en hotels i restaurants com cafès, begudes, TV de pagament, mini bar, room service, telèfon, etc.
Visites i entrades a monuments i/o museus no esmentats en el programa de viatge.
Donatius a esglésies, etc.
Propines.

Documents adjunts

Consulta la disponibilitat d'aquest viatge


Itinerari del viatge

Dia 1r ORIGEN – AEROPORT BARCELONA – CATÀNIA
Sortida en direcció a l’aeroport de Barcelona per agafar el vol amb destinació Catània, la segona ciutat més gran de Sicília després de Palerm. En arribar, Ens trobem a una ciutat sorprenent, amb una rica historia que val la pena conèixer. Trobada amb la nostra guia local
de parla hispana, que ens donarà la benvinguda a aquesta increïble illa. Iniciem el nostre viatge gaudint de la genial gastronomia que ens ofereixen les terres sicilianes. Dinar a un restaurant.

Dedicarem la tarda a la visita de Catània, és impossible que aquesta ciutat passi desapercebuda ja que es troba situada als peus del temorós Etna, el volcà actiu més gran d’Europa. Catània és una ciutat monumental, a l’estil de les grans ciutats d’Itàlia. La reconstrucció de la ciutat va conferir al seu centre històric un aspecte barroc i senyorial, però els orígens de Catània son molt anteriors; va ser colònia grega des del segle VIII a.C i una ciutat romana i medieval en creixement. 

La ciutat va quedar pràcticament arrasada pel terratrèmol de l’any 1693, que va seguir a la històrica erupció de l’Etna. Això explica que els testimonis arquitectònics més antics es redueixin al teatre i a l’amfiteatre romà. Catània forma part del Patrimoni de la Humanitat declarat per la UNESCO el 2002, amb la denominació “Ciutats del Barroc Tardà de la Val di Noto”.

Un dels millors enclavaments de Catània es situa al voltant de la Plaça del Duomo, centre neuràlgic de la ciutat i conjunt de notable interès urbanístic. Aquí es troba la monumental Catedral de Santa Àgata, patrona de la ciutat, també coneguda como Il Duomo. Al seu voltant es troben alguns dels millors exemples del barroc de Catània, estil arquitectònic que avui en dia millor es conserva a Catània. Al centre de la plaça hi ha una font, símbol de la ciutat: la fontana dell’Elefante; mentre que a la part nord es troba el Palazzo del Municipio, l’ajuntament barroc.

A prop de la Catedral es troben les tendes amb els Pupi (antigues tradicionals titelles sicilianes). Les famílies de Pupari mantenen viva aquesta tradició històrica cultural. Una altra zona a la que ens aproparem serà la del Port, situada davant el Golf de Catània en el Mar

Jònic. Podrem gaudir d’unes fantàstiques vistes tant del mar com del Volcà Etna, que presideix a la llunyania l’horitzó de la ciutat.

Trasllat cap a l’hotel per instal·lació de maletes. Sopar i allotjament.

Dia 2n CATÀNIA – ETNA – TAORMINA
Esmorzar a l’hotel. Aquest matí, sortirem amb el nostre autocar cap al Parc Nacional del Volcà Etna, el volcà actiu més alt d’Europa i un dels més grans de tot el món (cobreix una superfície més gran que les ciutats de Londres o Nova York). Històricament, els antics navegants pensaven que era el punt més elevat de la terra. Arribarem fins al punt mes alt accessible per els autocars. Els invitem a caminar per els craters enmig de la lava. Podrem gaudir d’aquest fantàstic paisatge natural i de les extraordinàries vistes sobre l’illa.

Dinar a un restaurant.

Continuem la nostra jornada cap a la costa de Naxos. Ens aproparem a la ciutat de Taormina, a la costa est de Sicília, a la província de Messina. Situada a la cimera del Mont Tauro, a uns 200 metres d’alçada, en una espècia de balcó sobre el mar, amb vistes al Volcà Etna. Taormina és un centre turístic molt important des del segle XIX. La ciutat va ser fundada per uns pròfugs de Naxos en el 358 a.C i va ser posteriorment una pròspera ciutat hel·lenística i romana. Conserva el seu aspecte medieval i importants restes de l’antiguitat clàssica.

Visitarem el seu famós Teatre Grec, des de on es podrà gaudir d’una magnífica vista panoràmica tant de l’Etna com del Mar Jònic, tot emmarcat a la badia de Naxos. Va ser construït a l’època hel·lenística, concretament al segle III a.C; i reconstruït casi per complet a l’època romana. Va ser en aquest última època quan el recinte es va utilitzar per la pràctica de la lluita de gladiadors. El teatre consta de nou seccions, i està envoltat per un doble pòrtic. Originalment té una capacitat per uns 5.000 espectadors, i uns 109 metres de diàmetre. Encara es mantenen en peu alguna de les columnes d’ordre corinti que s’aixecaven en el mur situat rere l’escenari.

Continuarem fent un agradable passeig pels carrerons de la ciutat, plens de records i detalls típics sicilians, on trobarem reminiscències de l’ocupació de la Corona d’Aragó, com els detalls del Palau Corvaja o el Ciampoli d’estil gòtic català, o carrers florits de tall medieval, sense obviar la Catedral (Il Duomo di San Nicolo), la Villa Comunale amb els seus jardins, o el palau dels Ducs de San Stefano, un dels millors exemples d’arquitectura normanda de l’illa.

Tornada amb el nostre autocar cap a Catània. Sopar i posterior allotjament.

Dia 3r CATÀNIA – SIRACUSA – NOTO
Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem la ciutat grega més important, il·lustre i famosa de Sicília: Siracusa. Segons la tradició va ser fundada en el 734 a.C pels colons de Corint. Va sostenir durs enfrontaments amb Atenes i Cartago i va assolir un notable creixement. La seva decadència va arribar amb la conquesta romana. És un centre arqueològic d’extraordinària importància, dels més rics de l’illa, pel coneixement de l’antiga civilització hel·lènica, juntament amb la península de l’Ortigia, nucli original de població dels corintis que van fundar la ciutat, el parc arqueològic de Neàpolis amb el seu amfiteatre romà, el Teatre Grec, las Latomias o canteres de pedra, l’Orella de Dionís, i la Gruta dei Cordari, o la dels Caputxins, on en època grega els esclaus extreien els blocs de pedra calcària per la construcció d’edificis i muralles. Visitarem la zona arqueològica de les Latomias, molt a prop del Teatre Grec, amb una de les càvees més grans construïdes pels antics grecs. Les Latomías son canteres de pedra que a l’antiguitat eren usades com a presó. La més famosa és la coneguda com L’Orella de Dionís, a la Latomía del Paradís. És una gruta artificial de metres de profunditat i amb una incomparable acústica. Segons explica una llegenda, gracies a l’excel·lent acústica d’aquesta cova el tirà Dionís podia escoltar els murmuris dels presoners més perillosos i així podia prendre precaucions.

La nostra guia ens farà descobrir l’interessant centre històric de Siracusa on destaca la Catedral ubicada a una monumental plaça barroca. La façana gairebé rococó del segle XVIII sembla la de una catedral del barroc tarda com moltes de l´illa però quan accedim a l'interior trobem una sorpresa, ja què contemplem un temple grec en particular, ens trobem en el vell temple d'Atena del segle V a.C. Al segle VII els cristians tenien el mandat

de destruir qualsevol temple pagà que no es transformes en una església cristiana. Afortunadament amb aquest cas es va integrar part de l’antic temple grec en l’arquitectura de la Catedral. Sota els àrabs la dominació del Temple es va convertir en una mesquita, i més tard a l‘època normanda va ser de nou consagrada com església. Des del carrer lateral es pot veure la columnata dòrica exterior de l’antic temple.

Dinar a un restaurant. Dedicarem la tarda a la meravellosa vila barroca de Noto. Noto neix com el producte de l'atzar, del caprici que va originar que el terratrèmol de gener de 1693 que va assolar la part oriental de Sicília, s'encebés amb Noto Antica, la ciutat medieval original, fundada pels sículs allà pel segle IX a.C., que va quedar totalment reduïda a enderrocs. Tota empremta dels pobles que van enriquir tan notable vila, va ser pràcticament esborrada, i només una excursió a l'antiga Noto, a 12 km de l'actual ens permetrà fer-nos càrrec de la devastació. Del desastre va sorgir l'oportunitat de construir una nova Noto en el pendent del turó, un lloc dissenyat, segons el gust barroc de l'època, amb carrers paral·lels intercalats entre places que es van plantejar com a grans escenaris, amb escalinates, terrasses i desnivells; creant un espai d'harmonia entre esglésies, palaus, convents i casones de pedra que, al contacte amb el sol, adquireixen una tonalitat daurada irrepetible.

Tornada cap a Catània. Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 4t CATÀNIA – PIAZZA ARMERINA – AGRIGENTO
Esmorzar a l’hotel. Sortida en direcció Piazza Armerina, aquesta població és mundialment famosa per posseir el recinte de mosaics més ben conservats de l’època romana. Arribada i visita guiada a la vila de Casale, a pocs quilòmetres de Piazza Armerina, va ser la luxosa residencia de Maximiano, que va governar l’imperi del 286 al 305 d.C en un context de fragmentació de l’imperi en dues parts: Orient i Occident. Hi ha cert consens en que la Vila de Casale va ser un pavelló de caça, tant pels motius dels mosaics com per la seva ubicació en una zona boscosa on abundaven les espècies. A més de per la seva extensió (3500 metres quadrats) la vila destaca per comptar amb un paviment de mosaics que decoren la major part de les dependències de la vila.

Després de dinar a un restaurant continuarem la nostra ruta fins arribar a Agrigento.

Agrigento és famosa per acollir el conjunt de temples grecs millors conservats del món. L’antiga Akragas, va ser descrita per Píndaro com la més bonica de les ciutats mortals. Fundada en el 580 a.C, va conservar el seu esplendor fins el 406 a.C quan els cartaginesos van sitar i saquejar la ciutat que albergava 200.000 habitants. De nou, en l’època romana, Agrigento va gaudir d’importància al segle III a.C fins la seva decadència final amb l’arribada de bizantins i cristians que van arrasar els seus temples pagans. Estava abandonada fins que es va convertir en recinte arqueològic.
Arribada a Agrigento. Visita guiada el que s’anomena la Vall dels Temples d’Agrigento, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de 1997. Els temples grecs d’Agrigento pertanyen tots a l’estil dòric i, si bé el seu estat de conservació varia en funció de com els hi van afectar els terratrèmols i els espolis, mereix la pena veure’ls amb detall. El temple d’Hera, conegut també com el de Juno Lacinia, precedit per un gran altar, es troba dominant la cimera de la Vall dels Temples. A través d’un camí empedrat seguirem el recorregut fins arribar al Temple de la Concòrdia; és el temple millor conservat. Més endavant, a l’esquerre, es troba la Villa Aurea, que avui en dia es la seu de la direcció de la zona arqueològica i que posseeix restes d’una necròpolis bizantina amb tombes subterrànies. El Temple d’Hèrcules és el més antic dels temples que es conserven a Agrigento.

Tornant al camí arribarem fins al Temple de Júpiter Olímpic, gegantesc edifici amb una planta de 112,5 metres de llarg per metres d’ample que mai va ser finalitzat, i les dimensions del qual només eren superades pel Temple d’Artemisa, a Efes. Rere el temple de Júpiter es troba el Temple de Castor i Pólux, reconstruït en el segle XIX amb elements combinats d’altres temples. Després de la seva construcció al segle V a.C, aquest temple de 34 columnes va ser greument danyat pel saqueig dels cartaginesos i, més endavant, pels terratrèmols. Al fons del túmul es troba finalment el Temple de Vulcano, que encara conserva dues columnes i el basament. Les restes de la seva rica decoració d’argila policromada es conserven en el museu arqueològic.

Sopar i allotjament.

Dia 5è AGRIGENTO – SEGESTA – ERICE – PALERM
Esmorzar a l’hotel. Amb el nostre autocar farem ruta cap al nord de Sicília. Arribada a l’antiga ciutat grega de Segesta. Situada enmig d´un paisatge agresta sembla tutelada pels ramats dels pastors. Entre les restes de la Segesta grega destaca el Temple Dòric. Malgrat la seva grandiositat i el seu perfecte estat de conservació, el temple està inacabat. Desprès de visitar el temple dinarem amb un restaurant ubicat a un agroturisme. Es tracta d´un lloc senzill i rústic que ofereix una cuina molt autèntica.

A la tarda continuarem cap un lloc màgic que ens captivarà: Erice. Un poble medieval, enfilat a 751 metres d'altura, domina la Mediterrània des de temps tan antics que ja va ser esmentat en l'Eneida. Era un lloc sagrat per fenicis, grecs i romans. El Temple d'Afrodita o Venus a Erice era venerat durant l'època clàssica i un dels més importants de la Mediterrània occidental. Actualment a Erice trobem un extraordinari conjunt de carrerons medievals i sobretot magnífiques vistes sobre la costa. S’entra per la Porta Trapani, del segle XIX amb arrels normandes. Des d'aquí es pot accedir a la plaça i admirar la "Chiesa Matrice" conegut també com l'església de Santa Maria della Assunta. Les pastisseries d'Erice són llocs plens de tradició on has de provar el famós "dolci ericini" coques d'ametlla i massapà. Poc a poc poden anar ascendint fins el mirador dels jardins de la Balio. Des d'aquí, una rampa porta a les ruïnes de dos castells. Un d’ells, el Castello di Venere es va construir al segle XII sobre les restes del Temple de Venus. En dies clars es pot veure la costa africana. Després de 90 minuts de ruta arribarem a Palerm.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 6è PALERM – CEFALÚ – PALERM
Esmorzar a l’hotel. Amb el nostre autocar i la nostra guia local sortirem en direcció a Cefalú. Trigarem aproximadament una hora en recorre els 70 Km que ens separen d’aquest atractiu indret de la costa siciliana. Cefalú és malgrat la seva petita grandària un dels punts més visitats pels viatgers que recorren Sicília. El seu paisatge de petit port pesquer sobre l'afable mar Tirrè i les seves llargues platges de sorra daurada que s'estenen cap a les badies d’Aranciotto i de Settefrati, amb el seu 7 penya-segats són molt estimades per nadius i forans. Al període hel·lenístic-romà pertanyen les muralles encara visibles davant del mar. Els àrabs van conquerir l'assentament bizantí, que la van governar fins a l'inici del segle XI, quan els Normands reconquisten Sicília. Els signes de la dominació normanda són tan nombrosos que no és casual que Cefalú sigui anomenada la "ciutadella normanda”. L'edifici més important és sens dubte la catedral, de l'inici del segle XII; la tradició diu que la seva construcció va ser decidida per Roger II, desembarcat miraculosament a la costa després d'haver-se salvat d'una tempesta. El Corso Ruggero actualment és el carrer principal del nucli vell, marcava els límits de la ciutat durant l'Edat Mitjana. Avui s'alineen esglésies barroques i palaus nobles a banda i banda del carrer. Aquí es troben les botigues més elegants. Al port vell es pot gaudir de les millors vistes del nucli antic. Aquí també es troba la Porta de Pescara, una de les quatre portes d'accés a la ciutat en el s. XVII. La Catedral Normanda és el centre neuràlgic de Cefalú, sota l'ombra de la Rocca, gran roca de pedra, amb forma de cap (Cephaloedium), que dóna nom a la ciutat, i sobre els vessants de la qual es troba el Temple de Diana. A la Piazza del Duomo es troben l'antic Monestir de Santa Caterina, actual ajuntament, i la façana del Palau Episcopal així com el Palau Piraino.

Dinar a un restaurant tradicional on gaudirem de la gastronomia de Cefalú. A la tarda tornarem cap a Palerm i iniciarem la visita panoràmica a la ciutat. Els vestigis dels diversos conqueridors de la ciutat són tan variats que permeten coexistir la mesquita àrab - normand de San Giovanni degli Eremiti, amb la gran catedral, la capella Palatina del Palau Norman, o la plaça dels Quattro Canti on conflueixen les dues rutes principals de la ciutat de Vittorio Emmanuel i la Via Maqueda. Visitarem la majestuosa Catedral de Palerm, un clar exemple de l’eclecticisme artístic sicilià; compta amb una magnífica façana que fusiona elements de diversos estils com merlets normands i cúpula barroca. La seva façana, flanquejada per dues torres, es va realitzar entre els segles XIV i XV amb dos ponts que la uneixen al singular campanar. Pel lateral esquerre corre la Loggia dell’Incoronata, construïda al segle XII i remodelada al segle XVI, des de la que saludaven els reis desprès de la seva coronació. Es troba erigida sobre les restes d’un edifici de culte musulmà, resultat d’una sèrie de reestructuracions i annexions que es van succeir al llarg dels segles. Va ser consagrada a la Verge de l’Assumpció i conserva les restes de Santa Rosalía, patrona de Palerm. Possibilitat d’assistir a l’eucaristia dominical.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 7è PALERM – MONREALE
Esmorzar a l’hotel. Ens dirigim a la propera localitat de Monreale, envoltada de muntanyes i des de on es pot admirar una magnífica panoràmica de la capital siciliana. Domina la ciutat de Palerm i la verd planaria de Conca d’Oro. Visitarem la seva celebèrrima catedral, obra mestre de l’arquitectura d’estil àrab – normand del segle XII. Va ser erigida l’any 1774 per voluntat del rei normand Guillem II. La façana està precedida d’un pòrtic del segle XVIII, flanquejat per dues torres. Té una magnífica portada, esculpida amb 42 lloses, que representen escenes bíbliques, i tancada per portes de bronze. El seu interior queda dividit en tres naus mitjançant columnes de grans proporcions; la seva decoració està realitzada amb magnífics mosaics sobre fons d’or, que daten dels segles XII i XIII; representen escenes bíbliques amb inscripcions en grec i llatí.

També aprofitarem per conèixer el Claustre, al costat de la catedral. Aquest es recolza en 228 columnes, decorades profusament, i rematades en uns capitells molt treballats. Sobre aquests es recolzen uns arcs que denoten una forta inspiració àrab. El claustre és de la mateixa època que l’església i formava part del monestir benedictí. Finalitzades les visites, tornarem a Palerm. Visitarem el Palazzo del Normands es l’actual seu de l'Assemblea Regional siciliana. No és casualitat la designació de la ubicació, ja que en aquesta localització (la Piazza Della Vittoria), es trobava l'assentament més antic de zona Palerm (Paleàpolis). Dins trobem la Capella Palatina una obra mestra dels musulmans que el 1143 van decorar amb un meravellós artesanat. Per accedir a ens travessen el pati de columnes i les escales d'angle recte que donen una perspectiva inesperada del pati. Al entrar a la capella palatina no es possible no impressionar-se amb la riquesa espectacular del seu art. Cobertes de mosaics gegantins de fons d'or, una successió d'imatges religioses es combinen amb elements naturalistes.

Dinar en restaurant. A la tarda passarem per davant els Teatres Politeama i Massimo, aquest últim en una eterna remodelació. Arribem a l’església de Santa Maria dell’ Ammiraglio o San Nicolò dei Greci, anomenada com la Martorana mira a la Piazza Bellini de Palerm. L’església pertany a l’Eparchía di Piana degli Albanesi i oficia la litúrgia segons el ritu bizantí. Es una de les més fascinants esglésies bizantines i avui es testimoni de la cultura religiosa i artística ortodoxa encara present a Itàlia. La comunitat pertany a l'església catòlica, però segueix el Rite i les tradicions espirituals comuns a l'església ortodoxa. Trobarem una multitud d'estils per haver estat enriquida pels diferents gustos artístics arquitectònics i culturals durant molts segles. Avui es considera una església - monument. Fundada en el 1143 pel el al mirant Giorgio d’Antiochia, pren el seu nom del proper monestir fundat per Eloisa Martorana. Aquet monestir benedictí es famós per que les religioses prepararen massapà d aquí veu el popular nom de l’església.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 8è PALERM – AEROPORT BARCELONA – ORIGEN
Esmorzar a l’hotel. Matí lliure per les últimes compres. Dinar i trasllat a l’aeroport de Palerm per agafar vol amb destinació a l’aeroport de Barcelona. Un cop arribats a l’aeroport, trasllat amb autocar fins el lloc d’origen.

FOTOS DEL VIATGE

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies