Truca'ns !! 972 108 738

FÀTIMA I SANTUARIS PORTUGAL

Què inclou i no inclou

INCLOU:
Trasllats en autocar privat d’anada i tornada als aeroports.
Bitllet d’avió de Barcelona – Porto– Barcelona.
Taxes aèries, de carburant i d’emissió a data actual.
Trasllat, visites i excursions en base autocar privat de luxe.
Pensió completa tal i com està indicat en el programa de viatge.
Aigua i vi en tots els dinars i sopars.
Estada en confortable hotel de 3*/ 4* en habitacions dobles amb dutxa/bany.
Guia acompanyant durant tot el viatge.
Guies locals oficials + entrades a museus i monuments tal com indica el programa.
Assegurança turística de viatge.

NO INCLOU:
Serveis no especificats en el nostre apartat anterior: extres personals en hotels i restaurants com cafès, begudes, TV de pagament, mini bar, room service, telèfon, etc.
Visites i entrades a monuments i/o museus no esmentats en el programa de viatge.
Propines.

NOTA: L’ordre de l’itinerari podria experimentar algun canvi, mantenint sempre la mateixa qualitat i el mateix contingut de visites.

Documents adjunts

Consulta la disponibilitat d'aquest viatge


Itinerari del viatge

Dia 1r ORIGEN – AEROPORT BARCELONA – PORTO
Trobada general a l’aeroport de Barcelona per agafar el vol amb destinació a Porto. Benvinguda i acomodació al nostre autocar privat. Ens trobem a la ciutat de Porto i dinarem en un restaurant local. Porto és la segona ciutat més gran de Portugal després de Lisboa. Situada al nord del país, al costat de la desembocadura del riu Duero, és un lloc molt especial; potser és aquest aire de decadència que l’envaeix o la vida que es respira en ella. Potser siguin els seus elegants barris i viles senyorials en contrapunt amb els estrets carrers i vells carrerons que la Unesco ha declarat Patrimoni de la Humanitat.

Aquesta tarda visitarem un dels edificis religiosos més antics de la ciutat: l’església de Sant Francesc. Va ser construïda a finals del segle XIV promoguda per l'Ordre dels Franciscans i
sota el mandat del rei Ferran I. En el mateix lloc hi havia una església més petita d'estil romànic dedicada a Sant Francesc d’Assis, que va ser ampliada i substituïda per l'actual santuari. La nova església, construïda l'any 1383, va començar sent un edifici d'estil gòtic típic de Portugal, conservant alguns trets romànics de l'església anterior. Al llarg del temps i a conseqüència de les millores i reconstruccions va anar adoptant caràcters de l'estil barroc. A l'exterior d'aquesta església franciscana destaca la seva façana principal, ornamentada amb una gran rosassa d'estil gòtic i un portal barroc de dues altures, on criden l'atenció les columnes salomòniques i la petita estàtua de Sant Francesc. L'interior enlluerna per la seva luxosa i ostentosa decoració, amb talles de fusta daurada en les seves tres naus. Es diu que per cobrir aquesta quantitat de superfície, es van utilitzar uns 400 quilos d'or pur. Està considerada com una de les esglésies més sumptuoses d'Europa.

Continuem amb la Catedral de la Sé de Porto, construïda a la part més alta de la ciutat, es tracta de l’edifici religiós més important de la ciutat, a més de ser la seu episcopal de la Diòcesi de Porto. Està situada al barri de Batalha, al costat de les muralles que temps enrere van protegir la ciutat. L’exterior de l’edifici té un aspecte de fortalesa amb merlets, i al costat es troba adherida la façana de l’antic ajuntament. La construcció de la catedral va començar al segle XII i, al llarg de la seva història, ha sofert moltes reconstruccions, pel que presenta

diferents estils. La major part de la catedral és barroca, encara que l'estructura de la façana i el cos de l'església són romànics, i el claustre i la capella de Sant Joan Evangelista són d'estil gòtic. A l'interior, les grans columnes fan que augmenti la sensació d'estretor i alçada de la nau central. Es tracta d'una decoració molt sòbria i les parets estan nues, exceptuant l'altar major i algunes capelles d'estil barroc. Celebració de l’eucaristia.

També ens aproparem a admirar l’estació de Sao Bento, erigida sobre les runes d’un antic monestir benedictí; cal destacar que és monument en si mateixa. El més destacable d’aquesta estació de ferrocarril, en ple us actualment, és la decoració del seu vestíbul exterior: més de 200.000 rajoles en les que es representen escenes de la vida camperola portuguesa i es relata la historia de Portugal.

A continuació serà el moment d’admirar l’exterior de l’església dels Clergues, construïda entre 1735 i 1738 en un estil barroc. Està coronada per la Torre dels Clergues, un dels monuments més emblemàtics de la ciutat, visible des de nombrosos punts de la ciutat i punt de referència pels vaixells que navegaven pel Duero. Amb els seus 76 metres d’alçada és, segons diuen, la torre més alta de Portugal i té un aspecte entre tenebrós i elegant. Aquest conjunt monumental del segle XVIII va ser construït per la germanor dels Clergues Pobres al casc antic de la ciutat, en el lloc que es coneix com el turó dels penjats, ja que és el lloc on s’enterrava als ajusticiats.

Seguirem coneixent la ciutat de Porto i ens adreçarem fins a una de les zones més antigues: el barri de la Ribeira o Cais de Ribeira, un dels llocs més importants del centre històric. Com el seu nom indica, és la zona situada a la riba del riu Duero. Destaquen les seves decorades façanes de colors i els seus carrerons estrets i pintorescs; tot això forma una atractiva vista, que s’aprecia molt millor des de la riba oposada: Vila Nova de Gaia (on es troben moltes de les famoses bodegues de vins de Porto).

Porto es coneguda també com la Ciutat dels Ponts, podrem admirar potser un dels més emblemàtics i admirats: el Pont de Lluis I. Aquest pont, inaugurat al 1886, connecta Porto i Vila Nova de Gaia a diferents alçades: una a 10 metres sobre el nivell de l’aigua, i l’altre, que és per on passen els ferrocarrils, a uns 70 metres. Sopar i allotjament.

Sopar i allotjament.

Dia 2n PORTO – BRAGA (SANTUARI BOM JESUS DO MONTE)
Esmorzar bufet a l’hotel. Avui farem una ruta de 55 quilòmetres fins arribar a la ciutat de Braga, una de les ciutats més antigues del país. L’anomenen la Roma portuguesa perquè és un centre de poder eclesiàstic; els romans la van anomenar Bracara, d’aquí el seu nom. En l’edat mitjana va rivalitzar amb Toledo i Tarragona com a centre de poder catòlic a la península. De fet, avui és la ciutat més religiosa de Portugal. El casc antic de Braga, on es troben els monuments de major interès, està creuat per diversos carrers de vianants amb gran activitat comercial. De totes elles, la Rua do Souto fa les vegades de columna vertebral i creua en línia recta el centre de la ciutat. En un eixamplament de la rua do Souto es troba l’antic Palau Episcopal, seu del poder polític de l’arquebisbat de Braga durant diversos segles. En realitat, l’edifici està compost per tres construccions diferents que van ser aixecades els segles XIV, XVII i XVIII. Juntes donen lloc a un enorme casalot de planta en forma de C en l’espai central del qual s’ha aixecat una font dedicada a Santa Bàrbara. Els jardins que s’estenen a esquenes del Palau estan també consagrats a la patrona de miners i artillers. Molt a prop dels jardins de Santa Bàrbara, davant de la façana de l’Ajuntament, un sòlid edifici del segle XVIII dissenyat per l’arquitecte local André Soares, es troba la deliciosa font barroca del Pelicà.

A continuació visitarem la Sé o Catedral. Es tracta de la joia de la ciutat de Braga, construïda al s. XII, sobre una església romànica de l’època anterior. Amb el pas dels segles aquesta construcció es va anar ampliant i va ser remodelada en estil manuelí al s. XVI. Destaquen el seu portal, l’interior compost per tres naus principals, amb sis trams i coberta de fusta. La façana principal compta amb dues torres que emmarquen el portal principal. A l’interior, sobre una ornamentada pila baptismal en estil manuelí, trobem un òrgan tallat, una de les peces més admirables de la Catedral. En realitat, la catedral té dos òrgans de tub: l’òrgan de

l’Evangeli, de 1737, i l’òrgan de l’Epístola, datat el 1739. En l’altar principal trobem una figura de la Verge del s. XIV, i entre molts punts d’interès, trobem també la capella de l’Infant Dom Alfonso Joao I, del s. XV. En aquesta catedral es troben les tombes d'Enric de Borgonya i la seva dona, Teresa de Lleó, pares del rei Alfons I de Portugal.

Dinar en un restaurant de la ciutat. Dedicarem la tarda al Santuari del Bom Jesus Do Monte, un dels principals santuaris de Portugal i lloc de pelegrinatge. Destaca per les seves monumentals escales d’estil barroc que salven un desnivell de 116 metres. Els primers indicis de l'Església de Bom Jesus do Monte daten del segle XIV quan es va construir en aquest lloc una capella dedicada a la Santa Creu. Va ser al segle XVII quan es van aixecar sis capelles dedicades a la Passió de Crist, formant així l'església actual i convertint-se en lloc de pelegrinatge.

Ascendirem en el funicular que porta fins a l’entrada. Celebració de l’eucaristia. Tornada cap a Porto. Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 3r PORTO – BATALHA – NAZARÉ – ALCOBAÇA – FÀTIMA
Esmorzar bufet a l’hotel. Sortida en direcció a la vila portuguesa de Batalha. La vila va ser fundada pel rei D. Joao I, juntament amb el Convent de Santa Maria da Victoria (conegut popularment com el Monestir de Batalha) per agrair l’auxili diví concedit en la victòria de la Batalla d’Aljubarrota l’any 1385 contra els espanyols. La construcció del monestir es va prolongar durant set regnats. No obstant, les obres poden dividir-se en tres períodes artístics. Entre 1388 i 1402, els treballs van ser dirigits per Alfons Domingues, arquitecte de la corona, que va començar el monestir segons els cànons d’un gòtic arcaic. Fins l’any 1438 el va succeir Huguet, que va afegir els tocs de gòtic flamíger. Per últim, al tercer període, diversos arquitectes van implantar l’estil manuelí.

Visita del monestir dominicà de Batalha, un dels millors i més originals exemples de l’arquitectura gòtica tardana, barrejada amb l’estil manuelí. Sorprèn per la seva profusió de gablets, agulles, pinacles i contraforts. Declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 1983, el monestir ha esdevingut un símbol de l’orgull nacional portuguès. És a dir, estem parlant d’un dels monuments més importants de l’arquitectura portuguesa. Celebració de l’Eucaristia.

Continuem cap a la pintoresca vila marinera de Nazaré. Farem un passeig pels seus carrerons, on les seves esglésies decorades amb boniques rajoles que li donen un ambient rústic molt especial. Si la part baixa de Nazaré conserva encara nombrosos trets del seu ambient mariner, el barri del Sítio desprèn tipisme i té alguns racons veritablement entranyables.

Dinar en un restaurant de Nazaré. Des de de la plaça del poble es divisa una impressionant panoràmica de la costa, on destaca la Igreja do Sítio, congregada al culte de Nostra Senyora de Nazaret. La fundació de la vila de Nazaré està representada per una petita capella, titulada “da Memória”, construïda a la vora mateix dels penya-segats. Al costat d’aquesta capella, un monòlit recorda la visita de Vascoa da Gama, que va demanar a la verge fortuna en les seves perilloses singladures.

Més tard serà el moment de conèixer la localitat d’Alcobaça, famosa gràcies a la Reial Abadia de Santa Maria d’Alcobaça, un dels més bells edificis religiosos de Portugal i, juntament amb el Monestir de Batalha i el Monestir dels Jerònims a Lisboa, un dels conjunts monàstics de major importància històrica, artística i cultural de tot el país. El frares d’Alcobaça van ser els primers en impartir nocions de gramàtica, lògica i teologia. Visita del Monestir. Encara que l’abadia és el lloc més important i reconegut d’aquesta localitat, volem destacar aquest punt d’interès com per exemple les acollidores Places de la República i d’Alfons Henriques, separades pels arcs d’una dependència monacal externa, o els veïns canals dels rius Baça y Alcia, que discorren entre cases i arbres, deparant una imatge més pròpia dels Països Baixos. L’església de la Misericòrdia presenta una bonica façana renaixentista. I des del pòrtic d’abadia son visibles en un monticle les runes del castell d’origen àrab.

Continuació del nostre viatge en direcció a Fàtima; el recorregut ens portarà aproximadament una hora. Sopar i allotjament a l’hotel de Fàtima.

Dia 4t FATIMA
Pensió completa a l’hotel. Ens trobem a Fàtima, un dels centres de peregrinació mariana més importants d’Europa. Es va convertir en mundialment coneguda degut a les aparicions de la Verge de Fátima als tres pastorets (Lucía, Francsico Marto i Jacinta Marto) que van succeir entre el 13 de maig i el 13 d’octubre de 1917, en el lloc conegut com la Cova de Iria. La construcció del Santuari ha portat el desenvolupament a la localitat, que va aconseguir se elevada a la categoria de ciutat el 12 de juny de 1997.Coneixerem els Llocs Sants d’aquest enclavament, on la importància i el misteri cristià l’han feta valedora com a lloc de pelegrinatge de primer ordre. 

En primer lloc, visitarem la Basílica de Fàtima. D’arquitectura moderna i esvelta, amb 15 altars que representen els 15 misteris del Rosari, així com els sepulcres dels tres nens visionaris. Posteriorment ens centrarem en la Capella de les Aparicions, autèntic centre neuràlgic de Fàtima i les Aparicions i es va construir com a resposta a la petició de la Verge, qui va sol·licitar que es construís una capella en aquell mateix lloc. Celebració de l’Eucaristia a la Capella de les Aparicions, on es troba la Capelinha des d’on la Verge va parlar als pastorets.

Jornada dedicada a continuar coneixent el Santuari de Nostra Senyora del Rosari de Fàtima.

Hi haurà opció de poder participar en algunes de les activitats del Santuari tals com confessions a la Capella de la Reconciliació, rosari a la Capella de les Aparicions o processó de les espelmes en el recinte de l’oració.

A la tarda ens traslladarem en autocar fins la coneguda com Casa de los Pastorcitos, a la localitat d’Aljustrel. No ha sofert grans canvis després de les aparicions. Al fons de l’hort de la casa de Lucía, està el Pou, on es va aparèixer per segona vegada “l’Àngel de Portugal”. Unes estàtues recorden el succés.

El Via Crucis està format per 14 capelletes en memòria de la Passió del Senyor i una 15ª corresponent a la Resurrecció. Comença a la rotonda de Santa Teresa, seguint el camí que els pastorets prenien per anar a Cova de Íria. Tornada a Fàtima. Sopar i allotjament.

Dia 5è FÀTIMA – LISBOA – AEROPORT BARCELONA – ORIGEN
Esmorzar a l’hotel. Sortida, en el nostre autocar privat, en direcció a Lisboa, una de les capitals més importants d'Europa, sobretot en art, història i bellesa molt peculiar. Al arribar farem una agradable visita panoràmica pel centre històric de Lisboa: la Plaça do Comércio o coneguda també com Terreiro do Paço, on es situava l’antic Palau de Lisboa.

És considerada una de les places més belles del món per la seva depurada arquitectura i per
obrir-se a l’estuari del Tajo per un dels seus cantons, delimitat pel conegut “Cais de Columnas” (moll de columnes). Aquesta majestuosa plaça va ser construïda pel Marqués de

Pombal, una de les figures més importants i carismàtiques de la historia portuguesa. Al ben mig es troba una magnífica estàtua de bronze de Dom José I, el rei intel·lectual de Portugal; el seu esplèndid Arc del Triomf (celebra la recuperació de la ciutat desprès del terratrèmol de 1755) que conflueix amb el carrer per als vianants més llarg i elegant de Lisboa: la Rua Agusta. També podrem admirar l’elevador de Santa Justa, un ascensor neogòtic obra de Roaul Mesnier de Ponsard (deixeble portuguès del genial arquitecte francès Alexandre Gustave Eiffel) que transporta des de la zona de la Baixa fins a les runes de l’església de Carmo.

Un lloc a destacar a la capital portuguesa és Rossio o Praça de Dom Pedro IV. És la plaça més important de Lisboa des de temps immemorial. La seva historia es remunta a l’època romana, ja que s’afirma que l’Hipòdrom de Olisipo es trobava aquí. Abans del terratrèmol de 1755 estava envoltada per alguns dels edificis més grandiosos de la ciutat, encara que desprès de la reconstrucció de la Praça do Comércio va quedar eclipsada. Però avui en dia encara conserva el seu lloc com a centre neuràlgic de la ciutat. Aquesta plaça juntament amb la Praça da Figueira, que es troba al costat i es el principal mercat de verdures de la ciutat,formen el veritable centre de Lisboa. 

Visitarem l'antic barri àrab d'Alfama, el més antic de la ciutat. El seu nom d'origen àrab significa banys o fonts i la seva laberíntica distribució recorden el passat d'Alfama com un dels barris més destacats de la Lisboa musulmana i cal destacar que manté intacte el seu traçat medieval. Aquest turó esquitxat de cases, palaus i esglésies, culmina amb el Castell de Sant Jordi, la cúspide d'un dels turons de la ciutat, des d'on s'observa una vista de Lisboa que només pot rebre el qualificatiu de màgica.

Estava considerat el cor de la ciutat musulmana i el seu assentament es remunta a l'època dels fenicis. Cal destacar que dins de la muralla exterior del castell s'estén una atractiva zona residencial, Castelo. Tindrem ocasió de visitar la Sé o Catedral de Santa Maria la Major de Lisboa, d’estil romànic principalment; es tracta de l’església més antiga i important de la ciutat. La seva construcció data del segle XII; durant la seva historia ha estat reformada en diverses ocasions degut en part a varies catàstrofes naturals, com el gran terratrèmol de 1755 que va destruir varies parts de l’església.

I molt a prop coneixerem l’església de Sant Antoni de Lisboa, també coneguda com l’església de Sant Antoni de Pàdua. A la cripta de l’església es venera el lloc on va néixer el sant. Celebració de l’Eucaristia.

Dinar en un restaurant. A la tarda ens desplaçarem fins a la part oest de Lisboa. La nostra panoràmica ens descobrirà lloc tan emblemàtics com la Torre de Belén, un edifici de reduïdes dimensions però no per això exempt d'importància, ja que gaudeix d'una estètica realment especial, a part de ser el punt de no retorn, de comiat de les naus que en el passat salpaven cap als nous mons. Aquesta torre defensiva és una joia d'estil manuelí que combina elements àrabs, renaixentistes i gòtics.

A prop s'erigeix el Monument als Descobridors, en forma de caravel·la i amb una alçada de 52 metres. Evoca l'expansió marítima de Portugal al segle XVI. A banda i banda, l'escut de Portugal destaca a la part més alta, mentre que a sobre de la porta d'entrada està gravada la espasa de la dinastia Avis (segona dinastia de reis portuguesos que van regnar entre els anys 1385 i 1580). Destaca la figura central del grup escultòric (format per 33 figures): l'Infant
Enric el Navegant. Darrere d'ell i a cada costat, en dues files descendents, es poden descobrir personatges destacats de la història portuguesa que directament o indirectament van tenir relació amb la Era dels Descobriments.

Justament davant, mirant cap a l'interior, s'erigeix orgullós l'impressionant Monestir dels Jerònims, autèntica joia de l'arquitectura, i "Capella Sixtina" de l'art manuelí o gòtic tardà a Portugal. A més és el conjunt monàstic més notable del segle XVI al país i una de les principals esglésies-saló d'Europa. Hi descansen homes que van contribuir al engrandiment del país com Enrique el Navegant, Vasco da Gama i Luis de Camoes, per la qual cosa es considera un monument a la identitat portuguesa. El monument està considerat Patrimoni de

la Humanitat per l’Unesco i el 7 de juliol de 2007, va ser escollit com una de les set meravelles de Portugal. Visitarem el seu interior.

Acabada la visita, trasllat a l’aeroport de Lisboa. Sortida en vol directe cap a l’aeroport de Barcelona. Un cop arribats, trasllat en autocar privat fins al lloc d’origen.

FOTOS DEL VIATGE

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies